15Ап
Най-честите грешки по време на изпит по кормуване
снимка: Flickr (CC) CarlosLie
гласове: Гласувай 9 9
прочитания:9400

Най-честите грешки по време на изпит по кормуване

автор: Мартин Дешев

Предстои ви дългоочакваният изпит по кормуване. Само той ви дели от мечтаната книжка и свободата да сте шофьор. В деня на изпита обаче емоциите често ни завладяват и неусетно допускаме елементарни грешки. Нека да видим кои са най-честосрещаните грешки по време на изпит по кормуване

1. Неправилна смяна на лентите. Преди престрояване погледнете дали маркировката и знаците ви позволяват това. Внимавайте да не засечете друг автомобил при престрояването и задължително подайте съответния мигач преди маневрата.

2. Превишена скорост. Сигурни ли сте, че на тази улица може да карате с 40 км/ч? И още по-честосрещаното замисляне за всички останали аспекти от движението и шофирането до степен, в която забравяте да поглеждате скоростомера и изведнъж се оказва, че карате със 90 км/ч, при разрешени 80 км/ч.

3. Пренебрегване на знаците. В старанието си да контролираме колата с увереност и да покажем умение, забравяме, че изпитът по кормуване всъщност е изпит за показване познаване на закона. Най-важното е да знаете знаците и маркировката. Ако ви изгасне колата един-два пъти, никой няма да ви скъса. Не спазите ли само един STOP обаче и ще се явявате отново.

4. Неправилно маневриране. В това е включено неправилно подаден или изобщо не подаден мигач, използване на клаксон, предприемане на забранени маневри (обратен завой на неразрешено място например), засичане на друг участник в движението или създаване на опасност.

5. Неправилно управление. В това е включено дори пропускането да си нагласите седалката и огледалата преди да потеглите. Дори всичко да е идеално за вас, протегнете ръце към огледалата, покажете, че се намествате в седалката и дори леко я преместете и върнете на място. Макар никой да не ви се скара, ако спрете по-рязко или загасите двигателя при потегляне, ако това се случва постоянно или закачите бордюра при завой, ще си провалите изпита. Затова карайте бавно, внимателно и добре преценявайте всяка ситуация.

Категория: Шофьор
Ключови думи: автомобилкола
коментари:0
Само регистрирани потребители имат възможност да пишат коментари!
Ако вече имате регистрация моля влезте в профила си от тук или се регистрирайте.
еКак-здраве
Как да се пазим от кариес
Как да се пазим от кариес
Медицината търси все нови и по-ефективни методи за борба с кариера.
еКак-техно
Как да изберем батерия за лаптоп?
Как да изберем батерия за лаптоп?
Знаем ли какво е важно, когато купуваме нова батерия за лаптоп?
еКак-бизнес
Как да се прехвърля от чуждестранен университет в български?
Как да се прехвърля от чуждестранен университет в български?
5 конкретни стъпки, които трябва да имате предвид.