26Ян
5 съвета за изкарване на шофьорския изпит
снимка: Flickr (CC) redjar
гласове: Гласувай 5 5
прочитания:2492

5 съвета за изкарване на шофьорския изпит

автор: Мартин Дешев

Шофьорският изпит може да бъде доста стресиращ на начинаещия шофьор. Обикновено изпитващите знаят това и са толерантни, но въпреки това не могат да прощават всички грешки. Затова спазването на някои основни правила ще ви помогне много в постигането на положителен резултат.

1. Ако не се чувствате достатъчно уверени, няма нищо срамно в това да поискате още няколко допълнителни часа, за да потренирате.

2. Веднага щом седнете на шофьорското място, изпитът започва и всяко ваше действие се наблюдава и преценява. Затова първо си нагласете седалката. След това и огледалата. Дори и да са ви идеални, просто направете движенията, за да може изпитващият да се увери, че сте проверили всичко.

3. Винаги карайте максимално близо до разрешената за участъка скорост. Ако тя е 40 км/ч, 37-38 км/ч е оптималното решение. Разбира се, ако условията са тежки, първо се съобразете с тях.

4. Ако бъдете помолени да паркирате на хълм, задължително дръпнете ръчната спирачка. При последващото потегляне, натиснете съединителя и включете на първа предавка. Отпуснете леко съединителя и щом усетите лекото повдигане на колата, свалете ръчната спирачка и ще потеглите перфектно.

5. При наближаване до STOP знак, винаги спирайте напълно и пред знака. Дори той да е твърде навътре и да не виждате кръстовището. Ако не виждате, бавно се приближете, но само след като сте спрели напълно пред знака.

Категория: Шофьор
коментари:0
Само регистрирани потребители имат възможност да пишат коментари!
Ако вече имате регистрация моля влезте в профила си от тук или се регистрирайте.
еКак-здраве
Как да се пазим от кариес
Как да се пазим от кариес
Медицината търси все нови и по-ефективни методи за борба с кариера.
еКак-техно
Как да изберем батерия за лаптоп?
Как да изберем батерия за лаптоп?
Знаем ли какво е важно, когато купуваме нова батерия за лаптоп?
еКак-бизнес
Как да се прехвърля от чуждестранен университет в български?
Как да се прехвърля от чуждестранен университет в български?
5 конкретни стъпки, които трябва да имате предвид.